top of page

WIENERMUSIK I SOMMAR

Kom, lyssna och njut av Vätteroperetten i sommar!
 
Vi inleder i Rådhusparken under Jönköpings marknad. Därefter väntar pop up-konsert på Asecs Market och konserten ”Mitt älskade Wien” tillsammans med Wiener Salonvirtuosen innan vi avslutar med operetten Csardasfurstinnan 2.0 i augusti.
Radhusparken.jpg

25 MAJ – RÅDHUSPARKEN, JÖNKÖPING

Stora scenen/GO Jönköping kl. 13.40. Fri entré!

Minopera ger ett smakprov ur årets Vätteroperett Csardasfurstinnan och andra operetter på GO Jönköping. Det är ett arrangemang där alla fantastiska ideella föreningar, organisationer och andra sammanslutningar står i fokus. Som besökare har du chans att vara med på en härlig dag som kombinerar nytta med nöje. Men också möjlighet att utforska och uppleva vad som finns i Jönköpings kommun att engagera sig i, oavsett intresse. 

Mer info och hela scenprogrammet hittar du här »

Wiener-Salon-Virtuosen.jpg

Betala vad du vill eller vad du tycker konserten var värd. Alla intäkter går till operettfestivalen Vätteroperetten. 
För 150 kr blir du även medlem i ”Vätteroperettens Vänner”, skriv bara medlem och ditt namn i kommentaren när du swishar. 
 

Bankgiro: 194–1129
Swish: 1236090021
avdelare.png

3 JULI – PER BRAHEGYMNASIETS AULA, JÖNKÖPING, Kl. 18.30

”Mitt älskade Wien” – de vackraste melodierna från Wien"

Efter förra årets succé fortsätter vi traditionen att bjuda in fantastiska musiker från Wien till Jönköping. Vi bjuder på äkta Wiener- och operettmusik i samarbete med orkestern Wiener Salon Virtuosen.

I år har vi, bredvid Minoperas underbara sångare AnnaKarina Ranelf, Annika Liljenroth och Wolfgang Veith, en av Sveriges mest lovande stjärnor på operascenen, sopranen Karolina Bengtsson från Alvesta.

Konserten blir en härlig upplevelse med musik från bland annat Lehar, Strauss och Kálmán.

Minoperas egen äkta Wienare, Wolfgang Veith, leder er genom programmet. Givetvis i frack och med sin wienercharm och humor!

Som medlem får du:

• Inbjudningar till nätverksträffar och event
• Nyhetsbrev
• Rösträtt i föreningen
• Medlemspris på biljetter
 

Asecs.jpg

4 AUGUSTI – ASECS MARKET

Asecs Market – mellan kl. 12.00–14.00. Fri entre!

I samband med våra repetitioner gör vi två framträdanden. Passa på att ta en paus i ditt shoppande och kom och lyssna på melodier från våra föreställningar av operetten Csardasfurstinnan 2.0.

Operetten_Csardasfurstinnan.jpg

24–28 AUGUSTI
– JÖNKÖPING TEATER

Äntligen dags för årets Vätteroperett, Csardasfurstinnan 2.0!

Emmerich Kálmáns operett hade urpremiär 1915. När vi ger fyra föreställningar av originaloperetten gör vi det dock med en tvist: Vad hände egentligen med furstinnan 15 år efter operettens slut?

Den svenska texten är skriven av Annika Veith.

Biljetter köper via vår webbsida.

bottom of page